čtvrtek 14. prosince 2017

Adventní čas, aneb chocholoušku, hlavně se nezbláznit!

Krásný předvánoční čas!

Vánoce. Moje první myšlenka na Vánoce zpravidla bývá na konci září, když mi dojde, že léto je definitivně pryč. Se snovým zasněním, že za chvíli jsou Vánoce, mě napadá, že zase nevím, co komu koupím, a jak to vyřeším, ale jako je již zažitým standardem, nechávám to v té chvíli koňovi. Má přece jen větší hlavu. Kdybych náhodou zapomněla, tak obchodní řetězce mi to neváhají vpálit zkraje října, nejpozději však v půlce jsou už všude čokoládoví mikulášové a ozdoby na stromek.

No, ale jak to tak bývá, za chvíli je skutečně prvního prosince. S tím Mikuláš za dveřmi a Vánoce co by kamenem dohodil. Obecný stres, jaké dárky komu, kdy sakra umyju ty okna, a kolik cukroví budu vůbec letos péct je již každoročním zvykem.

Co miluji na Vánoce?
-          vůně rohlíčků (když se do toho pustím, tak pak miluji tu vůni a skvělý pocit z dobře odvedené práce) Navíc, pokud se dobře uleží, jsou ještě lepší.
-          Světýlka všude. Ve výlohách, na stromečku, v ulicích… je to sice kýč, ale večer, když se jdete projít a všechno svítí… je to krása.
-          Když je zima zimou. Například jemně chumelí, a nebo je krásná bílá zima s typicky zimním sluncem. Ne ty promrzlé, holé, hnusné bahna, co bývají posledních pár let.
-          Pohádky. S čerty nejsou žerty, obligátní Popelka, Všechny moderní od pixaru, ať už doba ledová, madagaskar, nebo shrek… a z filmů Láska nebeská, Prázdniny.
-          Dárky. Když už je vymyslím, děsně ráda je balím. Tak, aby to bylo "wow" efekt. A nejraději mám ten pohled na obdarovaného, těsně po tom, co dárek rozbalí.
-          Stromeček a zdobení. Musí být stylový, krásný a sladěný, jak jinak.
-          Rodina pohromadě
-          Krásně se obléct na štědrovečerní večeři, krásně prostřít stůl, a vychutnat si kapříka
-          Pohodu, svíčky, atmosféru
-          Radost v dětských očích, zejména mých dětí. Spokojenost, že je vše jak má být.
-          koledy


Takže,
vážené dámy, kašlete na umývání oken. Pokud jste to už neudělaly, počká to do jara. Jde přes ně vidět? Jde. To stačí. Ať k vám dorazí kdokoli na návštěvu, určitě se nebude koukat na okna, zda je máte umyté. Stejně bývá brzy tma, tak co J

Co je jistojistě každý rok, je to, že celý měsíc se na ně chystáme, sháníme, stresujem, a pak je štědrý den za jeden jediný den pryč. Pak máme pocit, že to uteklo moc rychle a že jsme si to vůbec neužili.
Proto to letos pojďme udělat jinak.

Žádný stres. Dárky kupte online, nechte je zabalit  a nebo zabalte sami, pokud vás to baví. Pokud ještě nemáte napečeno, pozvete kamarádku a pečte u sebe nebo u ní obě, bude to rychlejší a jednodušší. (nebo s maminkou, nebo s tchyní) Nebo se domluvte, že každá uděláte něco a pak si půlku dáte navzájem.

Úklid jen takový, jako obvykle. Nazdobte si interiér, převlečte peřiny, vysát, prach.
Vetší úklid všech skřínek nechte až na jaro.
Pusťte si svůj oblíbený film nebo se raději věnujte dětem, místo úklidu.

Uvidíte, že se nic vážného nestane.

Krásný adventní čas bez stresu Vám přeji. 

xoxo


Žádné komentáře:

Okomentovat